sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Ilmajoen seuraestekisat

Eilen käytiin pomppaamassa seurakisoissa Ilmajoella. Kisat alkoivat vasta yhdeltätoista, joten aamulla sai onneksi nukkua vähän enemmän. Tallille lähdettiin tietenkin ajoissa, mutta heppa oli päässyt vasta puoli tuntia sitten ulos, joten sain mennä ensin pakkaamaan varusteita. Tavaraa saikin ottaa mukaan tavallista enemmän, koska talvella loimiakin tarvitaan toisella lailla kuin kesällä. Pian sainkin tavarat kasaan ja sain lähteä pyydystämään Neesaa tarhasta. Hevonen oli onneksi puhdas ja kuiva, eipä mennyt putsaamiseen kauaa:) Sitten vain hepo koppiin ja kohti kisoja.

Perillä oltiin joskus kahdeltatoista. Kävin katsomassa meneillään olevaa luokkaa, jossa muutama kaverini ratsasti. Kohta pitikin mennä laittamaan omaa ratsua kuntoon ja kävelyttämään sitä. En ehtinyt kauaa kävellä, kun piti mennä jo tutustumaan rataan jalan. Rata oli ihan perushelppo: ei mitään vaikeita teitä tai käännöksiä. Sain suunniteltua kaikki tiet ja oikaisut ajoissa, joten sain lähteä takaisin Neesan luo.

Hyppykuvat on ottanut Emilia Taipalus ja muut äiti. Kiitos vielä Emilialle kuvista!
80 cm

Noin se hyppää ihan innoissaan:)


Verkassa Neesa tuntui ihan hyvältä ja tosi virkeältä. Olisiko tuo johtunut innostuksesta vai siitä, että heppa on ollut kevyemmällä liikunnalla? Luokka, jota menin, oli sellainen, jossa sai mennä vapaavalintaisia korkeuksia 80 cm alkaen. Menin sitten ne samat 80 ja 90 cm.

Kasikymppi meni tosi hyvin lukuunottamatta muutamia kyttäilyjä. Neesa laukkasi hyvin eteen ja hyppäsikin kivasti. Perusrata mentiin tarkasti ja rauhassa,  mutta kun päästiin uusintaan niin eikun vaan lisättiin hanaa ja tiukennettiin kurveja. Lopputuloksena oli 0/0 ajassa 18.10 ja sillä hetkellä luokan johtoon:) Olin Neesaan tosi tyytyväinen.


Säiliön tyhjennys... Mutta muuten söpö kuva hepasta:)
Ysikymppi oli vielä ratsastamatta ja sainkin edellisen radan jälkeen mennä melkein heti takaisin verkkaamaan maneesiin. Neesalla oli ensin jalkojen paikat vähän hakusessa, mutta muuten verkka oli ok. Radalla Neesa tuli ykköselle ihan hyvin, mutta minun estelyistäni huolimatta otti esteen eteen töpöaskeleen ja PUDOTTI ykkösen... Loppurata sujui muuten ihan kivasti. Pudotus ei kuitenkaan jäänyt harmittamaan, koska edellinen rata meni niin hyvin.

Luokassa sijoittui kolme ratsukkoa ja jippii, me olimme toisia! Yksi kaverini meni hieman lujempaa ja päästeli ohitsemme, mutta ei se mitään. Olin Neesaan todella tyytyväinen, kun se kumminkin meni 80 cm radan virheittä. Saaliiksi oli siis saatu sininen ruusuke ja tyytyväinen mieli. Kunniakierros suoritettiin hieman vauhdikkaasti, mutta mitä se nyt haittaa:-)?


Tyytyväisin mielin takaisin autolle:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti