tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kohti kesää

Nyt on saatu blogia vähän keväisempään kuntoon. Laiska blogin pitäjä otti vihdoin itseään niskasta kiinni ja etsi bannerin tekijän. Sellainen löytyikin nopeasti ja ai että, kun siitä tulikin hieno! Bannerin taiteili siis Emma Matilainen, isot kiitokset vielä Emmalle!

Viime viikolla ei ole tapahtunut mitään erikoista, vaikka koko ajan tapahtuu jotain... Olen ratsastellut Neesalla ihan normaalisti. Kenttäkin on viimein kuivunut, joten nyt pystyy treenata kotonakin. Olenkin ratsastellut siinä Neesalla jo pari kertaa ja yrittänyt työstää hevosen eteenpäin pyrkivyyttä. Neesa kun tuppaa välillä olemaan hiukan laiska kotioloissa:) Esteetkin pitäisi varmaan käydä kohta kaivamassa jostain ladon uumenista, niin voisi pian alkaa mennä puomitehtäviä kotona. Neesan kanssa ainakin pitäisi mennä niitä, koska se on aina inhonnut maapuomeja... En tiedä miksi, mutta nyt olisi hyvä siedättää hevosta niihin ja kaikkiin muihinkin erikoisesteisiin.



Lenkillä tuli myös nalle vastaan :D
Ai niin, lauantaina kiipesin monen kuukauden tauon jälkeen Nasserin satulaan. Hevonen oli oikein energinen ja olisi halunnut vain laukata, mutta pakkohan minun oli sitä kiellellä. Aloitan ihan varovasti sen kuntoutuksen ja pikku hiljaa lisätään työmäärää. Eihän Nasser ole paikallaan seisonut tauolla, vaan juoksennellut tarhassa ja villinnyt vielä toisiakin. Vain suunnitelmallinen, toistuva liikuttaminen ei ole ollut entisellä tasolla. Mutta nyt satulan voi taas laittaa selkään. Maanantaina Nasser oli ensimmäistä kertaa maastossa ja kyllä oli jännää, siis hevosen mielestä. Kaikki kivet ja kannot ja tien halkeamat syynättiin tosi tarkasti, niin kuin ei olisi koskaan niitä aikaisemmin nähnyt, vaikka maasto oli aivan samaa, missä hevonen on aina kulkenut. Tauko oli tehnyt tehtävänsä ja Nasser on muutenkin kova dramatisoimaan. Kotiin päin askel oli huomattavasti kevyempi.

Lauantaina Sauli kengitti Neesan. Hokit lähtivät alta ja tilalle laitettiin kesäkengät. Ihanaa, kun ei tarvitse enää miettiä koko ajan, että koskahan se taas repii hokeilla itselleen haavan, kun pöllöttää tarhassa. Hyppääminenkin helpottuu suojituksen kannalta, kun tarvitsee enää hivutussuojat.

Uudet ''sandaalit'' jaloissa:)
Kengittäjän paras kaveri


Mulla on itselläni nyt tosi rento viikko, kun meidän luokalla on tet-harjoittelu. Päivät ovat ehkä hiukan lyhyempiä ja ennen kaikkea rennompia! Vielä kun alkaisi se kauan odotettu kesäloma, niin kaikki olisi täydellistä.

3 kommenttia:

  1. Heei :-D Mä oon lueskellu sun blogia, ja se banneri ei ainakaa mun kännykällä näy..? Vai ooksä edes laittanu sitä vielä? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä lisännyt sen jo pari päivää sitten, mistähän tuo sitten johtuu...? :-)

      Poista
    2. Varmaan johtuu hitaasta puhelimesta :-D no pitää kattoa tietokoneella sitte se banneri :-D

      Poista