perjantai 5. huhtikuuta 2013

Soijaa pukkaa!

Koulu on taas vaatinut osansa ja en ole ehtinyt istahtaa ollenkaan koneen äärelle. Nyt kuitenkin naputtelen teille pienen yhteenvedon meidän viikostamme.

Maanantai ja tiistai meni ihan normaalisti heppoja ratsastellessa. Molempina päivinä oltiin maastossa kohtuu reippailla lenkeillä. Tiistaina täytyi myös mennä takaisin kouluun ja silloin aloitettiin myös uuden tallikämpän rakentaminen. Tuosta tallikämpästä infoilen lisää heti, kun se etenee tiettyyn pisteeseen.:)

viilipytty...

Keskiviikkona oli pitkästä aikaa valmennus. Tehtiin ensin kontrolliharjoituksia ja sitten hypättiin rataa. Neesa oli aluksi tosi tahmea tauon jäljiltä, mutta parani paljon loppua kohden. Keskiviikkona korviini kulkeutui myös tieto herpesviruksesta! Apua, jos sellainen iskeekin Neesaan tai mihin tahansa muuhun meidän hevoseemme. Olisi kamalaa, jos yksi hepoista sairastuisi, koska silloin kaikki seitsemän muuta olisivat myös vaarassa tarttua. Sinileekin kun on vasta 10 kk:ta vanha... No, toivotaan, että virusepidemia ei iske tänne Pohjanmaalle  kuten esimerkiksi Ypäjälle. Kaiken lisäksi virusta epäillään ykköstyypin virukseksi, joka voi aiheuttaa hevoselle hermosto-oireita ja pahimmassa tapauksessa hevonen voi kuolla! 

Torstaina kävin ratsastelemassa ihan normaalisti ja tarkkailin tietysti, näkyisikö viruksesta oireita. Taidan olla hieman vainoharhainen...Eipä näkynyt ja kovasti olivat hevoset pirteitä, varsinkin Neesa ja Nebraska. Maastolenkki taisi olla enemmän kuin vain hieman reipas:D Hevoset kuitenkin selvästi nauttivat siitä.

Terve kuin pukki

Tänäänkin ratsastettiin maastossa. Kenttä alkaa kuitenkin olla pian niin sula, että kohta saadaan harjoiteltua ulkonakin ihan kunnolla. Kunhan nyt vain aurinkoiset kelit jatkuisivat, sunnuntaiksi luvattiin nimittäin lunta, jipii... Neesa saakin huomenna vapaapäivän, sillä lähdemme äidin kanssa aamulla kuudelta kohti Kauhavaa, josta matka jatkuu Ylöjärven Hööksin kautta kohti Tampereen hevosmessuja. Valitettavasti herpesvirus on kuitenkin karsinut päivän ohjelmistoa: Tammer Trophy-esteratsastuskilpailu on peruttu, koska kilpahevosten kanssa ei haluta ottaa turhia riskejä. Lisäksi ratsastuskouluoppilaiden olympialaiset on peruttu samasta syystä... Voihan kehvelin virus, sanon minä! Onneksi messuilla on myös paljon muuta ohjelmaa. Lisäksi etsin itselleni uudet kisahousut (toivottavasti löydän sopivat) ja yritän bongata Anna-Julia Kontion messuväen joukosta, nimmarin toivossa tietenkin.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti