lauantai 27. huhtikuuta 2013

Nappivalmennus

Nyt on saatu kausi avattua virallisesti ulkona, valmennuksen muodossa. Valmentajani piti tänään tunteja Ylistaron isolla ulkokentällä, meidänhän oli tietysti osallistuttava:) Valmennus alkoi klo 13 ja ennen sitä sää oli todella epävakaa. Välillä satoi vettä, rakeita ja kaikkea mahdollista. Vielä silloinkin, kun hain Neesaa tarhasta, taivas oli mustanpuhuva. Laittelin sitten vain hepan kuljetuskuntoon ja matka kohti Ylistaroa alkoi.

Perillä Ylistarossa sää oli vielä ihan hyvä ja aurinkokin yritti paistaa. Verkkasin Neesan kevyesti ennen oman tunnin alkua kaikissa askellajeissa ja sitten valmennus alkoikin. Tunti aloitettiin pienellä kolmen esteen juppasarjalla, jokaisessa välissä oli puomi, myös esteiden edessä ja takana. Neesa oli aluksi sen näköinen, että ei hitto, taas jotain jumppausta, mutta toimikin ihan kivasti. Heppa yritti aluksi puskea läpi oikeasta pohkeestani, mutta sain sen korjattua aika pian. Toistimme harjoitusta molemmissa suunnissa, esteiden kokoa muuttaen. Kun tämä sujui, tulimme pari kertaa pitkällä ja kaarevalla lähetymisellä laine-estettä. Yleensä Neesa on vähän kyttäillyt laineita, mutta nyt se vain kirjaimellisesti hyppäsi yli. Seuraavaksi hypättiin vettä. Heppa olisi jäänyt tuijottamaan, mutta kuskin nopea reagointi pelasti putoamiselta... Muut kerrat Neesa tulikin paljon varmemmin, eikä enää kytännyt mattoa.







Sitten siirryttiin varsinaiseen tehtävään. Jumppasarja oikealta, jonka jälkeen lyhyellä tiellä pystylle, pystyltä ympyrän kaarella vedellä, josta ratsastettiin okseri-okseri linjalle, pitkällä tiellä pystylle, jumppasarja vasemmalta, ympyrän kaarella lankkupystylle ja lopuksi vielä ympyrän kaarella okserille. Ensiksi tultiin korkeudella 90 cm. Neesa eteni todella hyvin ja kuskikaan ei tehnyt suurempia virheitä. Toiselle kierrokselle nostettiin kaikki muut esteet 100 cm, paitsi jumppasarja, jonka tarkoitus oli vain kontrolloida hevosta. Neesa hyppäsi aivan sika hyvin, vaikka pudottikin kerran. Pudotus johtui siitä, että päästin sen liian pitkäksi vedelle. Muuten rata oli kuulemma sujuva ja hyvä.


Fiilikset olivat valkun jälkeen aivan katossa! Olin Neesaan niin tyytyväinen, kun se meni niin hienosti. Nyt on suunnitelmissa lähteä 1.5. Pietarsaareen hyppäämään 80 ja 90 cm, 90 on pikkucupin toinen osakilpailu. Niistä lisää myöhemmin.

2 kommenttia: