sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Normaali heppailupäivä

Tänään päästiin jälleen pienen tauon jälkeen ratsaille. Perjantaina en ehtinyt tallille, koska lähdin muutaman kaverini kanssa viettämään iltaa Seinäjoelle, koska täytin torstaina 15, joten kävimme vähän shoppailemassa ja syömässä. Lauantaina taas satoi ja oli niin kurja keli,että ratsastuksen sai unohtaa kokonaan.

Tänään ilma oli aivan toisenlainen kuin eilen. Aurinko paistoi ja ilma oli lämmin. Lähdimmekin äidin kanssa tallille puolenpäivän aikoihin. Hevoset olivat tietenkin laitumen viimeisessä nurkassa metsän laidassa. Haimme Neesan ja Patriinan tallille ja harjasimme molemmat kunnolla läpi, molemmilla on nimittäin kauhea karvanlähtöaika... Paitani oli aivan täynnä valkoisia karvoja, samoin maa siltä kohtaa, jossa Neesa seisoi. Minun ei tarvinnut edes laittaa Neesaa kiinni, se vain nökötti Patriinan vieressä pihalla (Patriin oli kiinni). Hepo nautti harjaamisesta, sillä sen silmät meinasivat mennä väkisin kiinni ja se haukotteli niin makeasti. Neesa alkoi myös leikkiä riimunvarrella, joka minulla oli aluksi kädessäni. Heppa sai narun korviensa taakse ja lopputulos näytti tältä.

Neesa pitää itse itsestään kiinni:D
Pikkuinen karvanlähtöaika...

Toki Neesasta saatiin pari kivaakin otosta. Jotkin kuvat olisivat olleet muuten hyviä, mutta niissä joko silmät tai korvat olivat väärässä asennossa... Neesaa kuvaaminen ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, joten muutaman kuvan jälkeen vein sen satuloitavaksi ja lähdimme pitkälle maastolenkille. Kamera olisi pitänyt ottaa mukaan, mutta se nyt jäi tallille. Ehkä joskus toisella kertaa sitten.



Maastolenkki oli oikein reipas ja aurinko helli. Osa teistä oli vielä sellaisessa kunnossa, että niillä pystyi vain kävelemään, mutta hyviä laukkapätkiäkin löytyi. Molemmat hevoset hikosivat jonkin verran, joten kotona ne pääsivät pesulle. Nasserin haavaa täytyi vielä rasvata, joten äiti kävi hakemassa sen tarhasta. Hepo ei aluksi olisi halunnut tulla, mutta antoi kuitenkin kiinni. Haavat ovat menneet umpeen ja luulenpa, että pian voidaan kokeilla, mitä ne tuumivat satulasta. Annetaan ihon vielä vähän aikaa toipua, ettei se mene heti rikki.  Harjasin Nasseristakin enimpiä talvikarvoja ja voi pojat, kyllä sitä lähtikin. Suun sai pitää tiukasti kiinni, jottei se olisi täyttynyt karvoista...


Keskiviikkona onkin taas valmennus. Onneksi herpesvirus ei ole iskenyt tänne niin kuin esimerkiksi Itä-Suomeen, jossa yhdeltä tallilta ilmeisesti on todettu kaksi tautitapausta. Ypäjälläkin onneksi oli ollut liikkeellä jotain muuta kuumetautia, ainakin minun tietääkseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti