keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Hyppelöitä

Moikka! Kesäloma on vihdoinkin alkanut ja päivät kuluvat aika pitkälti tallilla. Eilen minulla oli Maijan valmennus Kauhavalla, mutta ennen sitä kävin Neesalla maastossa. Neesa on viettänyt pientä lomaa ja nyt kun se sai kengätkin taas alleen, niin silläkin voi ratsasta:) Valmennus alkoi klo 19, vähän meinasi tulla kiire, kun piti huoltaa Neesa lenkin jälkeen, pakata Ollin kamat ja käydä itsekin vielä syömässä... Perille päästiin kuitenkin ihan ajoissa. Laittelin hepan valmiiksi ja menin kävelemään kentälle. Verkkasin Ollia pääasiassa laukassa, tein vaihtoja yms. Heppa tuntui laitumella olon jälkeen jopa hieman laiskalta.

Aloitettiin valmennus puomitehtävällä. Tultiin ensin ravissa keskihalkaisijalle asetetut ravipuomit, jonka jälkeen lähdettiin kaartamaan ympyrän kaarella oleville puomeille. Puomit oli sijoitettu ympyrälle niin, että ekojen puomien jälkeen lyhennettiin ravia, jotta saatiin väliin kolme askelta ja vikoille puomeille taas ratsastettiin eteen. Ollin mielestä koko tehtävä oli aluksi ihan typerä ja se olisi edennyt vain laukassa. Pienen kiukkuamisen jälkeen hevonen alkoi ravata kunnolla eteen. Puomit nostettiin pian esteiksi. Ensimmäiselle esteelle tultiin ravissa ja vasta ponnistuspuomien päältä nostettiin laukka, kaarrettiin ymryrän kaarelle ja hypättiin innarivälillä olevat ristikot. Olli meni ihan jees, mutta kuski vähän sähelsi jotain omaa juttuaan käden kanssa... Pian lisättiin tehtävään lävistäjällä oleva okseri. Alkukankeuden jälkeen kuskikin skarppasi ja hevonenkin alkoi tuntua jo paremmalta esteiden nostamisen jälkeen. Välillä Ollilla oli niin hauskaa, että se olisi vain tykitellyt esteiden jälkeen piittaamatta meikäläisen pidätteistä.

Pian aloitettiinkin päivän rata. Eli vasemmalta sisälle, hypättiin pysty, jonka jälkeen jatkettiin vasemmassa kierroksessa ympyrän kaarella ristikot ja lävistäjän okseri. Tämän jälkeen ratsastettiin huolellinen kaarre ja tultiin ensimmäiselle pystylle oikealta, jonka jälkeen jatkettiin oikeassa kierroksessa ristikot, okseri lävistäjällä, vaihdettiin suuntaa ja hypättiin vielä keskihalkaisijalla oleva pysty. Rata tultiin ensin lyhyenä. Sen jälkeen minulle ja yhdelle toiselle nostettiin isommaksi. Tultiin sama rata kaksi kertaa peräkkäin ja viimeisen esteen jälkeen meidän piti kääntyä sen mukaan, kummassa laukassa hevonen tuli alas esteeltä. Tämä siksi, että valkku halusi varmistaa, että ratsastajat varmasti tiedostavat heti, kumpi laukka hevosella on alastulossa.





Viimeinen rata oli kaikkein paras, hevonen keskittyi eikä kuskikaan mokaillut enää. Suunniteltiin valkun kanssa vähän, että koska lähdetään Ollilla kisoihin. 15.6. olisi Alavudella ja 28.6. Kauhajoella.

2 kommenttia:

  1. Käskeekö tuo valmentaja ratsastajan noin "sukeltaa" hypyissä? Esteethän ei kumminkaan ole kovin korkeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, ei käske. Mun mahdolliset virheasennot ei liity mitenkään valmentajaan :)

      Poista