torstai 19. kesäkuuta 2014

Kysymyspostauksen vastaukset

Moikka! Kysymyspostaukseen tuli ihan mukava määrä kysymyksiä. Olen kirjoittanut tätä postausta useamman päivän ajan pienissä pätkissä ja nyt sain sen valmiiksi. Koetan vastata mahdollisimman hyvin ja vähän pidemmillä vastauksilla kuin kyllä/ei/en tiedä.

1. Millaisia tavoitteita sinulla on Ollin kans?
- Lyhyemmällä tähtäimellä tavoitteena on päästä kilpailemaan aluekisoissa 100-110 cm luokkia. Pidemmällä tähtäimellä olisi tarkoitus kisata lähialueella kansallista 110 cm, jos ratsastajan taidot ja hevosen ponnu riittävä. Tarkoituksena on myös kehittää yhteistyöstä mahdollisimman saumatonta. :)

2.  Mitä Neesalle kuuluu?
- Neesalle kuuluu ihan hyvää. Vanhan hankosidevamman takia se on ollut lähinnä maastoilukäytössä, eikä kilpailemisen kannalta ole enää mitään tavoitteita. Kunhan nautimme yhteisistä maastoretkistämme.



3. Mikä on lempivärisi?
- Tykkään tosi paljon sinisen, violetin ja harmaan eri sävyistä, minulla ei oikeastaan ole mitään tiettyä lempiväriä.

4. Lempieläimesi, jos hevosia ei lasketa? 
- Ehdottomasti kissat!


5. Mitä blogeja seuraat?
- Seuraan pääasiassa esteratsastukseen ja hevosiin liittyviä blogeja, esim. Voitto Kotiin, Kisamatkalla ja My World in 1- blogeja. 

6. Ostatko hevosillesi paljon ns. turhaa kamaa?
- Yritän välttää turhan tavaran ostamista, mutta kyllä sitäkin tulee joskus hankittua...

7. Pitääkö varusteiden, harjojen, riimujen, loimien jne. olla mielestäsi sävy sävyyn?
Onhan se tietysti aina kiva, jos varusteet ovat samaa sävymaailmaa. Kotona ei mielestäni ole niin vakavaa, jos kaikki värit eivät aina kohtaa. Valmennus-ja kisakamppeiden sävyt taas ovat lähes aina samaa sävyä...

8. Lempihevosrotusi? 
- Rodulla ei ole minulle niin väliä, vaan tärkeämpää on hevosen muut ominaisuudet. Tykkään kuitenkin hieman säpäköistä roduista, mitä nämä omatkin hepat edustavat: trakehner ja arabi.

9. Parasta blogin pitämisessä?
- Tykkään kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta, molempia asioita pääsee hyödyntämään bloggaamisessa. Saan kirjoittaa maailman parhaasta aiheesta. Lisäksi muiden blogeja seuraamalla voi seurata ratsastajien kuulumisia ja puuhailuja. :) 

10. Kuinka paljon sinä painat?
- Naisilta ei yleensä sovi kysyä ikää ja vielä vähemmän painoa, mutta pituuteeni nähden juuri sopivasti.

11. Onko Olli "se oikea" sulle?
- Ainakin tähän mennessä on tuntunut, että se on juuri oikea hevonen minulle. Neesan ja Nasserin merkitystä ei kuitenkaan sovi unohtaa, ihan yhtä rakkaita ne kaikki ovat minulle.


12. Millainen on unelmahevosesi?
- Sellainen hevonen, joka on kilpahevosen pää ja jonka kanssa tunnen kehittyväni esteratsastuksessa. Ollissa on aika lailla kaikki ne piirteet, joita haluan estehevoselta löytyvän.

13. Tuliko uutta kisahevosta etsiessä vastaan joku, joka on jäänyt harmittamaan jälkeen päin, ettet ostanut? Miksi?
- Etsinnän alkuvaiheessa löysin tosi kivan tamman, joka ei mennytkään ell.tarkastuksesta läpi. Silloin luulin, etten voisi koskaan löytään samankaltaista hevosta. Mutta sitten löysin Ollin, joka oli heti ensisilmäyksellä aivan ihana ja tuntui hyvältä ratsastaa. Joten ei, en ole jäänyt harmittelemaan yhdenkään hevosen perään.

14. Mikä on unelma-ammattisi?
- Tässä vaiheessa on vielä aika vaikea sanoa, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä elääkseni. Luultavasti kuitenkin jotain luontoon tai eläimiin liittyvää. Ei pelkkää toimistotyötä.

15. Missä opiskelet/olet hakenut nyt?
- Hakupaperit ovat lähteneet Härmän lukioon.

16. Ärsyttävintä Nasserissa/Ollissa/Neesassa?
- Jaa'a, Nasserissa ärsyttää eniten välillä se kovapäisyys ratsastaessa. Ollissa taas nyppii se, kun hevonen alkaa ratsastaessa vääntää jotakin omaa juttuaan ja hössöttää. Neesasta ei tarvitse sanoa muuta kuin se, että se on TAMMA ja toisinaan äärettömän laiska. Ne kuitenkin saavat kaiken anteeksi ihanalla perusluonteellaan - ja tapittavilla tummilla silmillään.


17. Millainen ratsastaja olet? Äkkipikainen, rautahermo ym...
- Enemmän äkkipikainen kuin rauhallinen, mutta vuosien varrella meikäläinenkin on tainnut hieman tasaantua. Sitkeys ja periksiantamattomuus kuuluvat myös luonteeseeni ratsastaessa. 

18. Kuka/ketkä ovat valmentajiasi?
- Esteillä minua on valmentanut jo useamman vuoden Maija Pellikka. Kouluvalkuissa olen käynyt useammalla eri valmentajalla.

19. Kuinka usein ratsastat?
- Sääolosuhteiden salliessa satulaan tulee kiivettyä seitsemänä päivänä viikossa. Vesisade ja liian kova pakkanen kuitenkin ovat meikäläiselle liikaa, kun käytettävissä on vain ulkokenttä.

20. Ovatko Nasserin ja Neesan omistajat sinun vanhempiasi?
- Omistajiahan on vain yksi eli Sauli. Emme ole verisukulaisia, mutta muuten hengenheimolaisia.

21. Minne meinaat suunnata lukio-opintojen jälkeen? Jääkö Olli sitten vaan tallille pihattoon?
- Vastasin tähän kysymykseen tavallaan jo ylempänä, mutta alasta ei ole vielä mitään käsitystä. Ja Ollin tilannetta mietitään sitten, kun asia on ajankohtainen. Nyt vaan nautitaan yhteisestä ajasta.

22. Käykö teillä tallityttöjä?
- Minä olen meidän tallin tallityttö! Joskus hevosia on käynyt katsomassa satunnaisia tyttölapsia, mutta säännöllisesti ei käy ketään.

23. Kuinka usein ratsastat Neesalla, Nasserilla ja Ollilla/vko?
- Neesaa pyrin liikuttamaan 3-4 kertaa viikossa, koska se on enää harrastekäytössä. Nasserilla taas yritän ratsastaa ainakin viidesti viikossa. Olli liikkuu viikon jokaisena päivänä, koska ylimääräiset vapaapäivät tuntuvat kasaavan hevoseen painetta. Joka päivä ei kuitenkaan treenata sata lasissa, vaan väliin mahtuu kevyitäkin päiviä.

24. Minkä tyyppisistä hevosista pidät?
- Sopivan kuumista, hieman haastavista hevosista, jotka tiukan paikan tullen osaavat olla kuitenkin ihmisiksi tai hevosiksi.


25. Oliko todistuksesi ka. hyvä? 
- Toikkari oli ihan jees, ka. oli tasan yhdeksän.


26. Kauanko olet ratsastanut?
- Syksyllä taitaa tulla kahdeksan vuotta täyteen.


27. Ensimmäinen hevonen, jolla ratsastit?
- Ratsastuskoulun opetusponi Mara.


28. Missä aloitit ratsastuksen?
- Alahärmässä Kujasen ratsutilalla


29. Ovatko kaverisi heppaihmisiä?
- Kaveripiiriini kuuluu paljon hevosihmisiä ja myös ei-hevosihmisiä.

30. Lempihevonen teiltä jos Ollia, Neesaa eikä Nasseria lasketa?
- Varmaan Sinilee, koska olen ollut paikalla, kun se syntyi ja olen nähnyt sen kasvavan. Olen kyllä nähnyt Rustingin ja Parenskinkin elämänkaaren melko tarkkaan.



31. Mieluisin erikoiseste?
- Jaa, kaikki ovat oikeastaan ihan kivoja, mutta taidan kallistua eniten vesimaton puoleen.


32. Kesäsuunnitelmat?
- Eipä minulla juuri suunnitelmia ole, aika kuluu hevosia hoitaessa ja ratsastaessa.


33. Voisitko tehdä mydayn,-tallin esittelyn,-tai tallipäivästäsi videopostauksen?
- My Dayn olen tehnyt joskus kuvamuodossa, samoin tallin esittelyn. Tallilla on kuitenkin nyt niin paljon tekemistä, etten ehdi pahemmin kuvailemaan videopostauksia ainakaan lähitulevaisuudessa. Tartun mielummin talikkoon :)


2 kommenttia: