torstai 26. kesäkuuta 2014

Onnistunut valmennus

Olin tiistaina Maijan valkassa. Minun oli tarkoitus kirjoittaa jo eilen, mutta tallilla meni sen verran myöhään, että en enää jaksanut. Hypättiin melkein koko valmennus neliön mallisella uralla. Tehtävä oli Ollille tosi hyvä, kun se tahtoo aina esteen jälkeen olla hieman malttamaton ja haluaisi vain kaahailla. Nyt sen oli kuitenkin pakko keskittyä koko ajan minuun.

Alettiin tehdä neliöuralla puomitehtävää. Puomit tultiin aina ravissa, mutta kaarteet tehtiin käynnissä kääntämällä pelkkää hevosen etuosaa. Kaarteen jälkeen tehtävän asiat mentiinkin jo taas ravissa, eli suoristukset yms. Tultiin samat asiat molemmissa kierroksissa. Pian muutettiinkin tehtävää niin, että puomit tultiin edelleen ravissa, mutta niiden välissä edettiin laukalla. Nostojen ajoituksella ja onnistumisella oli tässä tosi iso merkitys, koska välimatkat olivat aika lyhyitä. Ollilla tahtoi olla välillä liiankin hauskaa ja huomatessaan, ettei puomeja saanutkaan laukata, se alkoi kipittää. Sain kuitenkin korjattua ongelman melko äkkiä ja tehtävä sujui mielestäni paremmin ravi-laukkasiirtymisillä kuin käynti-ravisiirtymisillä.

Rento hevonen valmennuksen jälkeen.
Puomit nostettiin ristikoiksi, tehtävää suoritti kerrallaan aina kaksi ratsukkoa. Päästiin laukassa melko pian hyvään rytmiin ja tehtävä sujui aika kivasti. Tultiin tätäkin molempiin suuntiin. Pian ristikot nousivat pystyiksi ja mukaan laitettiin yksi tasaokseri. Hypättiin aina kaksi kierrosta kerrallaan. Vasemmassa kierroksessa sujui huomattavasti paremmin kuin oikeassa. Lopuksi tultiin rataa. Aluksi hypättiin puolitoista kierrosta neliöuralla, jonka jälkeen käännettiin lävistäjällä olevalle okserille, kaarrettiin takaisin radan ensimmäiselle esteelle ja hypättiin vielä lävistäjällä oleva pysty. Rata oli ensin varmaan joku 80-85 cm ja tulin sen toisen kerran 90-100 cm. Viimeinen rata oli kaikkein onnistunein. Hevonen pysyi lapasessa, kuski ei mokaillut eikä ratsastus tuntunut räpeltämiseltä. Kyllä tämä tästä lähtee, kun vain jaksetaan harjoitella!




Ratsastin Ollin eilen kentällä läpi ja voi vitsi, se oli niin hieno! Harmi, kun ei ollut kameraa mukana... Sitten kun se taas on mukana, niin ei mene läheskään yhtä hyvin :D Lauantaina käydään hyppäämässä Kauhajoella 85 ja 95 cm luokat. Ainakin vielä olen lähdössä tosi hyvillä fiiliksillä kisoihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti