sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kauhajoki 28.6., superhieno Olli!

Moikka! Eilen kävin Kauhajoen aluekisoissa pomppimassa pari luokkkaa. Kisat alkoivat onneksi vasta kymmeneltä. Nousin joskus 6:30 ja kävin antamassa Ollille aamuruuat. Kävin itsekin syömässä ja laittamassa itseni valmiiksi, jonka jälkeen sainkin mennä nostelemaan edellisenä päivänä pakkaamiani kamoja autoon. Olli oli onneksi tosi puhdas, joten sen valmiiksi laittamisessa ei mennyt kauaa. Matkaan lähdettiin hyvin aikataulussa. Yritin nukkua autossa vähän, väsytti nimittäin aika paljon. Matka meni odotettua nopeammin ja heräsin itsekin vasta kunnolla kisapaikalla. Kävin ilmoittautumassa ja katsoimme hetken ensimmäistä seuraluokkaa. Sain aika pian mennä kävelemään oman luokan rataa, jonka korkeus oli 85 cm. Rata oli tosi selkeä ja aika helppo.

Radan kävelyn jälkeen menin ottamaan hevosta ulos traikusta, vaikka lähdinkin luokassa vasta toiseksi viimeisenä. Olli on kuitenkin sen tyyppinen hevonen, että se tarvitsee radalla toimiakseen aika pitkän lämmityksen sileällä. Annoin sen ensin kävellä, jonka jälkeen keräilin ohjia käteen ja aloin taivutella Ollia käynnissä ja ravissa. Aluksi hevonen tuntui vähän nihkeältä. Sain kuitenkin heräteltyä sitä jonkin verran jo ravissa. Pian sainkin mennä esteverkkaan. Annoin Ollin laukata ensin pari kierrosta aika reippaasti eteen, minkä johdosta se virkistyi aika lailla. Tein vielä muutamia käynti-laukkasiirtymisiä. Otin ensin hypyn ristikolle ja sen jälkeen pystylle ja okserille. Annoin hevosen vielä kävellä hetken ja vähän ennen radalle valmistautumaan menoa otin yhden hypyn okserille.

Rata meni mielestäni ihan ok. Paikat osuivat vesimattopystyä lukuunottamatta hyvin kohdilleen ja hevonen tuntui tosi hyvältä ratsastaa. Uusinnassa tehtiin siistit oikaisut ilman suurempia kaahailuja ja saatiin tuplanolla rata! Väliaikatuloksissa olin viidentenä ja lopullinen sijoitukseni oli myös viides.






Palkintojenjaon jälkeen kävelytin hevosta ja otin kamat pois. Olli pääsi hetkeksi huilimaan traikkuun ja minä menin syömään ennen seuraavaa radan kävelyä. Luokan 95 cm rata oli aika samanlainen kuin edellisenkin, tosi selkeä ja se sisälsi kivoja pikku tehtäviä. Lähdin luokassa taas aivan viimeisten joukossa, mutta menin siitä huolimatta laittamaan hevosta heti valmiiksi ja kävelemään. Sileällä taivuttelin vähän ja tein estepuolella aika lyhyen verkan, yksi hyppy jokaiselle esteelle. Ennen radalle pääsyä tein muutamia siirtymisiä. Rata meni ihan ok, yhdelle esteelle ratsastin liian lähelle. Uusinnassa tehtiin taas samat, siistit oikaisut. Tuloksena tuplanolla ja väliaikatuloksissa viidennelle sijalle! Jännitin, että montakohan ihmistä ehtisi vielä mennä ohitseni ennen luokan loppua. Yksin ratsukko teki nopeamman ajan, joten oli lopulta kuudes. Superhieno Olli! Mä niin rakastan tuota hevosta, se oli koko päivän tosi hyvä ratsastaa ja toimi radalla kuin ajatus+selvitti liian lähelle ajautuneen hypyn puhtaasti, eikä ottanut nokkiinsa. Lisäksi tämä oli meidän ensimmäinen yhteinen 95 cm rata ja vasta toiset aluekisat.







Kisapäivä oli kaikin puolin onnistunut. Tästä on hyvä jatkaa Kokkolan alue-kansallisiin, joissa hyppään varmaan 90 cm ja meidän ensimmäisen yhteisen 100 cm luokan. :)

6 kommenttia: