keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Hellettä piisaa

Moikka taas! Postauksia ei ole tullut nyt vähään aikaan. Syynä mitä luultavammin on se, etten keksi mitään, mistä kirjoittaa. Viime aikoinahan olen kirjoitellut aika paljon vain valmennus- ja kisapostauksia. Ehkä se alkaa olla hieman puuduttavaa, kun aina kirjoitetaan vain samasta aiheesta. En toisaalta taas viitsi aina kirjoittaakaan siitä, kuinka ratsastin kaksi hevosta melkein keskellä yötä yms. Nyt ei vain yksinkertaisesti ole tapahtunut mitään erikoista. Siksi olisikin kiva saada teiltä lukijoilta vähän postausideoita. Videopostauksille en lämpene, sillä kun menen tallille, aika menee hyvin tiiviisti tallitöissä ja hevosten liikutuksessa. Muista ideoista ja ehdotuksista olisin kyllä iloinen, saataisiin tänne vähän erilaistakin matskua. :)

Päivät rullaavat aika lailla samaa rataa: käyn aamulla ottamassa Ollin sisälle suojaan ötököiltä ja ruokin sen. Hevonen on  suunnilleen aamuyhdeksästä iltayhdeksään sisällä, koska nyt parin viikon ajan on ollut niin paljon paarmoja, että ulkona oleminen on hevosille kidutusta. Tietysti Ollille käydään antamassa heiniä useampaan otteeseen päivän aikana ja tarkistamassa vesitilanne, samoin kuin Rustingilta ja Parenskilta, jotka ovat myös päivät tallissa. Karsinan kuivikkeita siistitään samalla: likaiset peräseinälle ja puhdasta keskelle. Päivästä ja väsymyksestä riippuen saatan muutaman kerran viikossa ponkaista ylös ennen seitsemää ja ratsastaa jo aamulla. Jos edellisenä aamuna on noustu varhain, ratsastan seuraavana päivänä luultavasti vasta illalla. Ratsastuksen jälkeen päivänsä tallissa olleet hevoset pääsevät ulos yöksi. Tammat ja Nasser taas viettävät päivänsä hyvin tiiviisti pihatossa. Ne käyvät tietenkin välillä ulkona tarkistamassa, pystyisikö siellä jo olemaan, mutta palaavat omasta tahdostaan takaisin sisälle. Yöksi nekin uskaltautuvat ulos, mutta palaavat kuitenkin aamulla kuuden aikoihin takaisin. Onneksi on tuo pihatto, niin hevoset voivat olla rauhassa ja saavat mennä ulos, kun itse haluavat. Tallikin pysyy mukavan vilpoisena, vaikka onkin näin kuuma ja molemmat ovet ovat auki, jotta ilma pysyisi parempana.

Kuumuus haittaa myös treenaamista. Perjantaina olin Ylistarossa estevalmennuksessa, mutta kentällä puhaltavan vilvoittavan tuulen takia hyppääminen oli mahdollista. Valmennuksesta sanon vain sen verran, että hevonen hyppäsi superisti ja nyt tuntuu, että kaikki palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Hypättiin suunnilleen metrin rataa. Eilen olin kouluvalmennuksessa, sekin meni ihan mukavasti. Hevonen kulki lopuksi oikein rennosti ja hyvin kautta koko kropan. Valmennuspaikka oli lähellä metsikköä, minkä takia ötököitäkin oli ihan liikaa. Kuumuuden takia ei tehty mitään kamalan vaikeita juttuja. Valkun jälkeen valelin Ollin läpi vilvoittavalla vedellä. Matkaa kotiin ei ollut kuin 10 min, joten hevonen pääsi nopeasti kunnon suihkuun ja sai kylmäpatjat jalkaansa. Oli kyseessä sitten rankempi maastoreissu, este-tai kouluvalmennus, laitan aina hevosen kuin hevosen jalkaan Finntakin jääpalapussit, jotka ovat kyllä tosi hyvät ja kätevät :) Jalat ovat kuitenkin selän lisäksi sellaiset, että niitä on syytä huoltaa huolellisesti, nehän ovat aina ensimmäisenä tapaturman sattuessa rauskat ja sairaslomat pitkiä. Että aika halpaa hoitoa hevosen kintuille on tuo kylmäys ja varmasti näin kuumalla kylmäyspatjat viilentävät enemmän kuin mukavasti.

Kattokaa nyt, kuinka hieno toinen on ♥ Kuskin nyrkit on vähemmän hienot, mutta eiköhän ne siitä korjaannu :D

Tässä lähiaikoina on muutamat kisatkin tiedossa. Tämän kuun viimeinen päivä Ylistarossa olisi ennen siellä järjestettäviä joukkuemestaruuksia harkkakisat, joissa ajattelin mennä metrin. 2.8. Vaasassa on kisat, joissa hyppään varmaan 90 ja 100 cm ja 9.8. Ylistarossa on esteratsastuksen joukkuemestaruudet. Meidän seuralta ei varmaan tälle vuodelle saada joukkuetta kasaan, mutta hyppään sielläkin 90 ja 100 cm, jos kaikki sujuu hyvin. Katsotaan nyt vähän, lähdetäänkö kaikkiin kisoihin, hevosen ehdoilla mennään. Tukahduttavasta kuumuudesta huolimatta Olli on vaikuttanut oikein pirteältä ja hyvinvoivalta. Muutkin hevoset vaikuttavat voivan ihan hyvin, mutta osa on vähemmän energisellä päällä ainakin ratsastusta ajatellen... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti