torstai 10. heinäkuuta 2014

Reeniä Kokkolan kisoja varten

Tiistaina olin Maijan estevalmennuksessa. Sää oli vielä illalla seitsemän aikaankin tosi lämmin ja ötököitäkin oli kiusaksi asti. Tietöiden takia ensimmäinen ryhmä oli päässyt aloittamaan aikataulusta jäljessä. Kävin sitten kävelemässä alkukäynnit maastossa, jonka jälkeen pääsin kentälle ravailemaan ja vähän laukkaamaan. Tein aika lyhyen verkan sileällä, koska en halunnut näännyttää hevosta heti kättelyssä. Aloitettiin valmennus puomitehtävällä, samalla treenaittiin vähän kaikkien kevyttä istuntaa ja tsekattiin, millä mallilla istunta on. Eli ennen puomilinjalle kääntymistä meidän täytyi olla jo kevyessä istunnassa, linjan keskelle tehtiin pysähdys ravista, jonka jälkeen jatkettiin suoraan ravissa seuraavien puomien yli. Itselläni istunta oli muuten ok, mutta hienosäädettiin vielä mun lonkkani kulmaa, kun se tahtoo jäädä vähän vaisuksi. Saatiin korjattua virhe nopeasti ja tehtävä meni aika hyvin.


Kun valkku oli tyytyväinen kaikkien istuntaan, siirryttiin toiseen tehtävään. Lähdettiin kääntämään hevosia ravissa lyhyen sivun keskeltä kohti ensimmäistä puomikasaa, jonka jälkeen kaarrettiin vasemmalle ja tehtiin ns. puolikas voltti. Sen jälkeen suoristettiin hevonen hyvin ja ravattiin seuraavasta puomikasasta yli, kaarrettiin oikealla, tehtiin puolikas voltti ja ravattiin vielä viimeisestä puomikasasta yli. Vipan puomikasan jälkeen nostettiin laukka ja jatkettiin kaarretta oikealle. Pitkällä sivulla kukin sai tehdä haluamastaan kohdasta laukanvaihdon vasemmalle. Olli vaihtoi tosi kivasti, minä meinasin vain jäädä aluksi pitämään liikaa sisäkädellä vastaan, jolloin lukitsin hevosen vasemman takasen ja takaosa vaihtoi vähän myöhässä. Kuski keräili itsensä ja vaihdot sujuivat hyvin.


Tultiin oikeaan kierrokseen äsken tehdyn tehtävän peilikuvana ja puomit nostettiin pieniksi esteiksi. Meidän osalta meni muuten ihan hyvin, kunhan vain muistin pitää lonkassa riittävän voimakkaan kulman. Vaihdotkin sujuivat oikealle tosi hyvin. Sitten tultiin vielä pari kertaa sama ilman voltteja. Tämän tehtävän jälkeen tultiin kerran linjaa, johon PITI saada se nätti neljä laukkaa. Linja oli Ollille vähän ahdas, joten jouduin pitämään sitä aika paljon, jottei se tulisi sitä kolmella. Tämä meni kerrasta nappiin.



Lopuksi tultiin rataa. Kaikki tulivat sen ensin matalempana ja toisella kierroksella kaikille nostettiin. Eka rata meni ihan hyvin ilman suurenpia mokia. Toinen rata nostettiin linjan esteitä lukuun ottamatta minulle metriin. Tämä oli minulle valmennuksessa ihan ensimmäinen kerta, kun hyppäsin Ollilla metriä. Muuten sen meni ihan hyvin, vaikka saatiinkin pari kieltoa. Kiellot olivat ihan puhtaasti minun virheitäni: en nähnyt paikkaa kunnolla ja jätin hevosen yksin tekemään ratkaisua. Olli viisaana hevosena totesi, että ei, sinun pitää miettiä itse ne paikat. Se on kyllä siitä mahtava hevonen, että se vaatii ratsastajan 100% läsnäoloa, eikä tee mitään ilmaiseksi.



Hiiop, kyllä mä osaan nostaa jalkojani!
Tultiin radasta lyhyt pätkä uudelleen ja se meni jo hyvin. Aluksi ne kiellot ottivat päähän, mutta sitten kelasin, että hetkonen. Eihän valmennuksiin mennä näyttämään mitä osaa, vaan sinne mennään harjoittelemaan. Minun täytyy vain opetella ratsastamaan tuota hevosta oikein. :D Valkku sanoi, että minulla ei tule tuon hevosen kanssa olemaan mitään hätää Kokkolassa metrin radalla, kunhan vain en jätä sitä yksin. Tämä kausi kuluu muutenkin paremmin tutustuessa toisiimme, ensi kaudella aletaan tekemään sitten vähän tarkempia suunnitelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti