tiistai 8. toukokuuta 2012

Nasser on aasi, otin projektiratsun


Ei ole kauheasti huvittanut kirjoittaa sunnuntain kisoista, koska Nasser temppuili - jälleen -  ja ns. irtisanoi työsopimuksensa. Rata ei ollut kauhean hankala eikä siellä ollut kuin pari normaalia porttia, mutta paikka oli uusi ja lämmittely eri paikassa. Verkassa hevonen oli todella jännittynyt, vaikka teki ihan ok hyppyjä koko ajan. Lähdin nro. 19 ja meitä oli 34 lähtijää. Sain mennä valmistautumaan maneesiin, kun toinen ratsukko suoritti rataa. Nasser oli pelokas ja säikky, pelkäsi kaikkea olematonta. Verkkahypyn otti hyvin ja sain lähtömerkin. Nasser tuli ensimmäiselle esteelle erittäin huonosti, mutta meni yli. Toiselle esteelle teki vähän normaalimman hypyn. Sitten oli kolmannen esteen vuoro, jonka alla oli tavallinen portti. Nasser tuli tosi hyvin esteen eteen ja oli jo lähdössä hyppyyn, kun päättikin ettei hyppääkään! Sain hepan kasaan ja uusi yritys. Jouduin käyttämään aika rajusti ääntä, että Nasser meni yli, huonolla ja kantikkaalla hypyllä. Neljännelle arpoi ensin, mutta sain sen yli. Loput neljä estettä sujuivat hiukan paremmin. Tuloksena siis 4vp perusradalta ja kiukkuinen ratsastaja. En tajua, mikä tähän riivatun hevoseen aina menee, kun paikka on uusi ja vieras. Tai siis tajuan. Se on niin heikkohermo ja niin arabi.....! Sille ei ole ikinä sattunut radalla mitään tai missään tilanteessa, jossa on hypätty, mutta kun se on välillä niin pässi! Tuli sellainen olo, että tämä hevonen on ihan syvältä ja inhoan sitä koko elämäni, koska se on niin typerä välillä. Vaikka se pystyy ja osaa, mutta kun ei sitten millään. Ehdin inhota itseänikin tässä välissä, kun mietin, mitä taas tein väärin. Videon katsottuani sain kuitenkin varmistuksen, että heppa vain töpeksi koko homman. Onneksi se on niin söpö, ettei sille voi olla kauaa vihainen. Siispä uutta matoa koukkuun.....

Kiukustuneena hain tallista Helin, laitoin sille estesatulan selkään ja vein kentälle. Sinne oli laitettu kaksi puomia ja ristikko korkeusluokkaa 50 cm. Taivuttelin hepoa, mutta kankeahan se oli, kun on entinen ravuri. Hyppäämisestä Heli kuitenkin innostui eikä epäröinyt tai kiellellyt ollenkaan! Ihanaa, kun on tuollainenkin hevonen tallissa. Helihän ei ole alunperin ratsu, mutta pikkuhiljaa opetellaan asioita. Eihän se vielä mitään osaa, mutta kovasti se on mukana ja haluaa oppia. Hiljaa hyvä tulee.
Heli kesällä.

Seuraava kädenvääntö Nasserin kanssa tulee olemaan Ylistarossa 20.5. Käydään aluekisoja varten harjoittelemassa... Kyllähän minä silti Nasserista vielä pidän, vaikka se on välillä vähän muuli:)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti