torstai 11. joulukuuta 2014

Luukku 11, lempiratsastusmerkkini

Vaatteiden merkillä ei oikeastaan ole minulle niin suurta merkitystä. Edelle ajavat pikemminkin laatu ja samalla mukavuus. Ostan Ollille vain tietyn merkkisiä kamoja, jotka olen todennut muiden hevosten kanssa hyviksi ja kestäviksi. Tuo pätee aika pitkälti tietenkin minunkin vaatteitteni ostopäätöksien tekovaiheessa. Listasin tähän nyt pienten perusteluiden kanssa lempparimerkkini itselleni ja hevoselle.

Ratsastajan suosimat merkit


Suurin osa omista vaatteistani on KL-merkkisiä. Omistan läjän KL:n huppareita, toppaliivin, toppatakin, sukkia ja kisahousut. Mielestäni vaatteet ovat mukavia päällä ja laadultaan ne ovat todella kestäviä. Hupparit varsinkin ovat olleet ahkerassa käytössä, eivätkä ne ole silti ahkerasta pesemisestä huolimatta menneet miksikään. KL:llä on minusta väriensä puolesta myös kivoja vaatteita, koska pidän itse aika paljon harmaasta ja se on tallilla käytännöllisempi kuin pastellisävyt. Ainut huono puoli tämän merkin vaatteissa on hinta, joka on monesti korkea. Monesti kuitenkin jossakin reissussa käydessä tulee bongattua joitakin hyviä tarjouksia, jolloin hinta on siedettävämpi.


Kingslandin rinnalle olen vasta ihan hiljattain löytänyt Spooksin. Spooksin vaatteet ovat kuitenkin näin vähän kokemuksen perusteella laadukkaita ja mukavan tuntuisia päällä. Itsehän toivoin joululahjaksi Spooksin Double-takkia ja pipoa. Käytiin yhtenä päivänä Seinäjoella sovittamassa tuota takkia, ettei äiti osta väärän kokoista. Takki oli tosi ihanan tuntuinen ja lämmin, mutta samalla kuitenkin kropan myötäinen ja ihan kivan näköinenkin. Spooksin vaatteista osa on ainakin halvempia kuin Kingslandin, joten ostaessa ei joka kerta mene tikku kynnen alle ainakaan liian kalliin hinnan takia.

Lisäksi tulee käytettyä jonkin verran Harrys Horsen ja Montarin vaatteita ainakin kotona ja treeneissä. Nämä merkit ovat ihan hyviä laadullisesti ainakin omien kokemuksieni mukaan ja hintakin on monesti aika edullinen. Taidan omistaa yhden Pikeurinkin hupparin, mutta ne jäävät monesti kauppaan sietokyvyn ylittämän rajan takia.

Hevosella suosimani merkit



Ollille tulee osteltua kamaa ihan laidasta laitaan. Nahkavarusteissa olen kuitenkin suosinut Prestigeä ja Lami-Celliä. Prestigen varusteet ovat todella laadukkaita ja kestäviä+itse olen tykännyt varsinkin satulasta huippupaljon! Nauroinkin äidin kanssa tuossa yhtenä päivänä, että en varmaan enää kohta osaa (tai sitten halua) istua muissa satuloissa, kun on tottunut menemään nyt Ollin lisäksi Nasserillakin Prestigen penkillä. Lami-Cell taas on hintaystävällinen ostajaa kohtaan ja varsinkin satulahuovat ovat mielestäni tosi kätevän mallisia reilun säkätilansa takia.




Loimet ovat suurimmaksi muutamaa poikkeusta lukuunottamatta HC:n. Mielestäni niissä on hinta-laatusuhde kohdillaan ja ne ovat ainakin vielä olleet ihan kestävän tuntuista ja hyvää materiaalia. Eskadronia meiltä löytyy itse asiassa aika vähän, mutta merkillä on aina varsinkin satulahuovissa ja loimissa kivat kuvionnit ja värit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti