perjantai 12. joulukuuta 2014

Luukku 12, Ollin varusteet

Joulukalenterin luukussa 12 kurkistetaan Ollin varustekaappiin. Minun on ollut jo pidemmän aikaa tarkoitus kuvata teille varustepostaus, mutta se on vain aina jotenkin jäänyt. Ajattelin kuitenkin, että tämän voisi toteuttaa ihan hyvin joulukalenterissa yhtenä luukkuna. Esittelen tässä nyt pelkästään hevosen varusteet. Jätin pois kaikki ns. ylimääräiset jutut, eli kuvasin vain nahkavarusteet, loimet, satulahuovat ja hoitoratvikkeita, kun en jaksanut jokaista pikkutavaraa ruveta kuvailemaan.


Nahkavarusteet

Aloitetaan ehkä siitä tärkeimmästä, nimittäin satulasta. Ollilla on käytössä ruskea Prestigen Versailles-satula. Satulaa oli käytetty pari kuukautta ennen kuin se ostettiin Satulasopin satula-autosta Ollille. Nahka oli ehtinyt jo hieman pehmentyä eikä se ollut enää niin jäykkää kuin uusissa satuloissa monesti on aluksi. Sehän on tietysti vain hyvä asia. Olen kyllä tykännyt tuosta penkistä tosi paljon! Siinä on hyvä istua, eikä satulan materiaali ole sellaista liukasta nahkaa, vaan siitä saa pelkillä polvipaikkaisillakin housuilla hyvän otteen. Jalustimina meillä on käytössä Sprengerin Bow Balance-turvajalkkarit, jalustinhihnat ovat myös Sprengerin.






Satulavyö on Horse-Comfort merkkinen panssarivyö. Itse asiassa Ollilla on noita kaksi. Ensimmäinen ostettiin yhtä aikaa satulan kanssa, mutta Olli laihtui kesän aikana vähän, joten meidän piti ostaa kokoa pienempi vyö.

Ollin suitset ovat Stafford Claridge House aachensuitset, joissa on muotoiltu niskahihna. Olen kyllä tykännyt noista tosi paljon. Suitsissa oli valmiiksi kiinni tuollainen kaarevan mallinen koristeltu otsapanta, mikä sopii kyllä Ollille mielestäni tosi kivasti. Lisäksi nahan laatu on ainakin vielä tuntunut hyvältä ja kestävältä. Ohjat ovat Claridge Housen sileät nahkaohjat. Kuolaimet ovat oliivikuolaimet, koska Olli on tosi herkkä suustaan. Merkki taitaa olla Horsepower. 


Ollin rintaremmi-martingaali on myös Sprenger-merkkinen. Se taidettiin ostaa samalta myyjältä kuin tuo satula. Mielestäni nuo keskiosan yksityiskohdat ovat kivan näköiset.


Suojina on käytössä Lami-Cellin Elite pro-jännesuojat eteen ja takajalkoihin saman merkin tekniikkasuojat. Halusin Ollille takajalkoihin tekniikkasuojat, koska suoja ympäröi takajalan sekä sisä- että ulkopuolelta ja antaa mielestäni paremman suojan. Suojissa on tuollainen resorillinen tuplakiinnitys, mikä ei ainakaan kulu loppuun samalla tavalla kuin normaalit tarrat. Talvella käytössä on myös Horse-Comfortin putsit etujalkoihin, jotta vältyttäisiin vuohisten hokinpolkemilta.



Satulahuovat, romaani ja korvahuput

Ollilla on vasta muutama huopa, koska en ole kauheasti edes yrittänyt hamstrata sille huopia. Värimaailma koostuu pääasiassa sinisen eri sävyistä, mutta poikkeuksiakin on.

Hv Polon punainen estehuopa. Ostin tämän joskus Hihs:tä ihan kisahuovaksi. Huovassa on mielestäni kivoja yksityiskohtia ja värikin on kohdillaan. Malliltaan ja materiaaliltaan huopa on myös hyvä, on kestänyt hyvin pesut ja käytön. Huopaan on myös olemassa samanmerkkinen korvahuppu.


Horse Guardon sinivihreä huopa. Äiti taisi tuoda tämän kerran Ratsukellarista samalla, kun kävi Tampereella. Materiaalin on ainakin vielä kestänyt hyvin ja korkea säkätila on kyllä plussaa. Käytän tätä pääasiassa kisa-ja valmennushuopana.


Euro-Starin turkoosi estehuopa. Tämä on kesällä tosi kätevä, koska on niin ohut eikä hiosta kuumalla ilmalla. Tuo ostettiin ensin Neesalle kisahuovaksi, mutta koska Neesan kisaura ei jatkunut, niin olen  käyttänyt sitä kesällä Ollilla valmennushuopana ja kisoissa. Huopaan on olemassa vielä saman merkkinen huppu.


Sitten pari ihan perus Horzen yleishuopaa. Nuo ovat olleet pääasiassa kotikäytössä. Ne ovat kuitenkin mielestäni vähän huonon mallisia, koska noiden säkätila on aivan olematon.


Engel-merkkinen lampaankarvaromaani. Pitäisi varmaan joskus ostaa kisakäyttöön toinen sitten, kun tuosta toisesta tulee oikeen kulahtaneen värinen.



Loimet ja viltit

Loimia ei voi koskaan olla liikaa, eihän? Ollille niitä ainakin on kertynyt ihan mukavasti. Se tarvitsee loimen ulos tarhatessaan, koska kylmällä ja sateisella ilmalla sen selkälihakset jäykistyvät tosi helposti ilman loimea. Lisäksi Ollin karva on haluttu pitää suhteellisen lyhyenä ilman klippausta. Lyhyttä karvaa on myös helpompi hoitaa ja pitää puhtaana.

Horse Comfortin vohveliloimi, käytetään kesällä kuljetuksessa ja lämpöisemmillä ilmoilla kuivatusloimena. Finn Tackin vähän kulahtanut vihertävä tallitoppis. Tämä tuli Ollin mukana. Tätä en ole hirveästi käyttänyt nyt, koska Ollia ei ole klipattu.



Horse Comfortin sininen ja punainen fleece. Sinistä on käytetty kotona kuivatusloimena, punaista joskus kisoissa.



Lami-Cell Elegance fleece, käytän tätä useinmiten kuljetuksessa keväällä ja syksyllä. Merkitön KaRSilta saatu fleece, joka on varustettu seuran logolla. Tämä on käytössä kisoissa ja valmennuksissa lämmitysloimena.



Eurohunter kaulakappaleellinen fleece, eniten käytössä kylmemmillä ilmoilla kuljetuksessa, kuivatusloimena ja pakkasilla kuljetuksessa toisen loimen alla. Weatherbeetan talviratsastusloimi 150g täytteellä ja vedenpitävällä kankaalla.



 Rain Buster sadeloimi on ehkä kovimmassa käytössä nyt. Loimessa on fleecevuori ja tätä Olli käyttää yleensä syksyisin loimituksen alussa ja pienemmillä pakkasilla. Loimi on tummansininen ja sen alareunassa kulkee harmaa raita. Loimi on nyt niin likainen, etten ottanut siitä kuvaa ollenkaan.

Kireämmillä pakkasilla Rain Busterin loimi vaihtuu  Horsepowerin ulkotoppaloimeen, jossa on 300 gramman täytte. Tätä ei ole vielä jouduttu käyttämään, kun säät ovat pysynyyt melko lämpöisinä. Lisäksi Ollilla on tuollainen Thermomasterin kaulakappaleeton toppis 300g täytteellä.


Thermo Masterin kaulakappaleeton toppis 300g täytteellä.


Enkkuviltti. Kovemmilla pakkasilla tämä lämmittää niin ratsastajaa kuin hevostakin ja kisoissa kylmemmillä ilmoilla lämmittely-ja odotteluloimena. Horse Comfortin musta villaloimi. Tätä käytän yleensä kuljetuksessa kylmemmillä ilmoilla.



 Muut härpäkkeet
Kuljetussuojina käytetään Billtemasta ostettuja ruskeita suojia.


Kaikki harjat ja hoitotarvikkeet säilytän Eskadronin harjalaukussa. Väri on mielestäni kiva ja tämä on kyllä aika käteväkin.








































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti