sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Luukku 7, kehitystä ratsukkona

Ollin kanssa on kuljettu yhteistä taivalta nyt kahdeksan kuukautta. Millaista kehitystä meissä on mielestäni ehtinyt tänä aikana tapahtua ratsukkona? Kuvamateriaali on aina jokaisesta kuukaudesta, jotta mahdollinen kehitys näkyisi paremmin.

Minun piti kaivella vanhoja kuvia kansiosta tätä postausta varten. Aluksi aivan hirvitti, kun katsoin kuvia, jotka oli otettu meidän ensimmäisistä yhteisistä viikoista! Hevonen kulkee pää pilvissä ja olin itse hetken vähän hukassa ratsastuksen suhteen. Olli on kuitenkin omalla tavallaan aika herkkä ratsastaa, mutta toisaalta se vaatii ratsastajalta melkoista päättäväisyyttä. Olin tottunut vähän erilaisiin hevosiin, koska ne olivat taas omalla tavallaan herkkiä. Valmentautumisen alkutaipaleella tuli lunta kyllä tupaan, mutta vähitellen Olli oppi luottamaan minuun enemmän ja enämmän ja ajoittain valmennuksissa saatiin jo ihan hyviäkin pätkiä. Suurin ongelma oli aluksi se, että Olli lähti aina tykittelemään esteen jälkeen tosi lujaa. Sitä ei voinut kumminkaan ratsastaa liikaa kädellä, koska se oli niin herkkä suustaan. Vaati siis kuskiltakin uuden opettelemista, että hevonen pysyi suhteellisen rauhallisena.

huhtikuu

Tässä Olli on ollut mulla huimat viisi päivää, meno on ihan sen näköistäkin... Kuskilta puuttuu tyystin kyynärkulma ja kaikki on vielä muutenkin vähän hukassa uuden hevosen kanssa. Vitsi mulla on ikävä tuota sen siistiksi klipattua karvaa!
toukokuu

Tässä ollaankin ensimmäisellä tuuppaustunnilla, joka meni ihmeen hyvin siihen nähden, että kaikkea opeteltiin vielä ihan alusta uuden hevosen kanssa. Olli oli kuitenkin tässä valmennuksessa tosi hyvä!
Käytiin parien valmennuksien jälkeen ihan harjoitusmielessä hyppäämässä oman seuran seurakisoissa meidän ensimmäinen yhteinen 80cm luokka ja sijoituttiin toiseksi :)
 kesäkuu

Valmennuksissa käytiin ahkerasti, päästiin yllättävän nopeasti hyppäämään jo vähän isompiakin esteitä. Hevonen oli selvästi jo alkanut tässä vaiheessa luottaa minuun enemmän ja minäkin olin oppinut tuntemaan sitä jo paremmin.
Kisoissa Kauhajoella, molemmista luokista napattiin sijoituskin.
heinäkuu

Estepuolella mentiin pikkuhiljaa eteenpäin, mutta taisi tuo sileänkin ratsastus parantua pikkuhiljaa?
elokuu

Ennen Ylistaron aluekisoja pompittiin harkkareissa, Olli tykkäsi käyttää mua aina oksereilla aika korkealla. Kuva on metrin luokasta.


Kisoissa elokuun alussa. Täällä taidettiin hypätä meidän toinen aluemetri, josta napattiin sijoituskin. Meno on tähän mennessä parantunut omasta mielestäni jo aika paljon, hevonen ei enää säntäillyt päättömästi pois avuiltani. Elokuun lopussa tuli pientä takapakkia, joten tasoa laskettiin pykälän verran alemmas, jotta hevonen saisi itseluottamustaan takaisin. (c) Tuulia Nelimarkka


syyskuu



Valmennuksen alkuverkkoja. Olli on selvästi jo rennompi ja käyttää kroppaansa paremmin kuin alkuvaiheessa. Takapakkikin saatiin käännettyä treenaamalla parempaan päin ja seuramestaruuksissa napattiinkin b-mestaruuspronssia ja a-mestaruushopeaa.

lokakuu

KaRsin englantilaistyylisten näyttelyiden ratsastusluokka, jonka Olli voitti. Kyllä siltä liikettä löytyy, kun kuski vain osaa kaivaa sen esiin ;) Kisoissa ei enää tämän jälkeen ole käyty, vaan on keskitytty pelkkään treenaamiseen tulevaa kautta varten. Ollikin on kasvattanut talvikarvaa jo hyvän aikaa itselleen, onneksi se on pysynyt loimittamisen ansiosta kiiltävänä ja melko lyhyenä.
marraskuu

Marraskuulta minulla on tosi huonosti ratsastuskuvia, koska pohjat olivat niin surkeita, ettei niillä paljon ratsasteltu. Tässä Olli ja Rustinki tekevät ratsastuksen jälkeen lähempää tuttavuutta. Olli keräsi huonompien pohjien aikana valtavasti energiaa, mikä ilmeni ratsastaessa tinttailuna. Kun päästiin paremmille pohjille, niin hevonen alkoi pikkuhiljaa taas normalisoitua. Potikohan sekin jotain hetkellistä kaamosmasennusta? Nyt viimeisessä kahdessa valmennuksessa hevonen on toiminut paremmin kuin koskaan. Hevonen on varmaan osannut koko ajan nuo jutut, nyt kuski vaan on hönännyt jonkun uuden asian.

2 kommenttia: