keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Luukku 17, mitä pakkaan kisoihin mukaan

Nyt polkaistaan käyntiin jo joulukalenterin 17 luukku! Tällä kertaa kertoilen vähän, miten valmistaudun kisoihin kisoja edeltävänä päivänä, entä mitä pakkaan mukaan?

Kisoihin tulee aina pakattua melko kiitettävästi tavaraa. Vuodenaika vaikuttaa tietenkin siihen, mitä otan mukaan. Listasin tähän kuitenkin ne yleisimmät.

Ollin tavarat:

*satula
*panssarivyö
*rintaremmi-martingaali
*kengityksen mukaiset suojat
*suitset
*sään mukaisia loimia ja vilttejä
*harjakassi
*kilpailunumero
*hevospassi
*nahkariimu, riimunnaru
*tarvittaessa vesi, jos kisapaikalta ei saa

Omat tavarani:

*LamiCell swarovski- kypärä
*Equipagen saappaat
*hööksin kisatakki
*Kl:n kisahousut
*kahdet ratsastushanskat
*raippa
*kannukset
*lökärit
*toiset kengät
*vähintään kaksi normaalia takkia
*toppaliivi
*juomista

Entä miten valmistaudun kisoihin edellisenä päivänä? Yleensä ratsastan Ollin kentällä, koska se on liian villillä päällä maastopäivän jälkeen. Taivuttelen hevosta paljon, teen avoja ja sulkuja sekä ratsastan hevosen mahdollisimman notkeaksi ja kuuliaiseksi. Se, miten ratsastan Ollin ennen kisapäivää, riippuu hyvin paljon siitä, miltä se milloinkin tuntuu. Pyrin kuitenkin pitämään treenin mahdollisimman kevyenä. Ratsastuksen jälkeen hevonen pääsee pesulle ja tarvittaessa siistin sen harjan ja vuohiskarvat, jos en ole tehnyt sitä hiljattain.

Pyrin pakkaamaan omat ja hevosen tavarat valmiiksi jo edellisenä iltana, jottei aamulla tarvitsisi nousta vielä aikaisemmin. Kisa-aamuina minusta tuntuu aina, että minulla on hirveä kiire, joten pakkaaminen edellisenä iltana on ihan järkevää. Putsaan saappaat ja pyyhkäisen tietenkin hevosen varusteita kostealla sienellä.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti